Logo

Poëziefestival 'Dichter bij de Boerderij'

Op zaterdag 27 augustus 2022 organiseren we voor de zesde keer in ’t Woudt (Midden-Delfland) het poëziefestival “Dichter bij de Boerderij”. Het festival is een project van het CLD (onderdeel van de Stichting Christelijk Onderwijs Delft (SCO)) in samenwerking met de Agrarische Natuurvereniging Vockestaert. Dichter Ellen Deckwitz verzorgt op 2 en 14 juni workshops voor leerlingen van het CLD, locatie Molenhuispad. Naast de dichters zullen ook enkele leerlingen hun gedicht op het festival voordragen.

Op vier unieke locaties, de kerk in ‘t Woudt en drie boerderijen met fraaie hooibergen in de omgeving van Den Hoorn en ‘t Woudt, dragen landelijk bekende dichters voor uit eigen werk. Vorig jaar waren dat Babs Gons, Erik Jan Harmens, Ellen Deckwitz en Hannah van Binsbergen.
Dit jaar denken we een even sterke invulling te hebben met Ellen Deckwitz, K.Michel, Bart Moeyaert en Simone Atangana Bekono.

In een slotbijeenkomst in het kerkje zullen de dichters nog eenmaal het spreekgestoelte beklimmen.De eerste optredens vinden plaats om 13.00 uur, en het laatste plenaire optreden vangt aan om 16.00 uur. Na elk optreden is er tijd om te verplaatsen naar een volgende locatie met een andere dichter. Dat verplaatsen gaat het gemakkelijkst per fiets. Lopen is ook een, zij het qua tijd krappe, mogelijkheid: de afstanden tussen de verschillende locaties zijn alle wel korter dan één kilometer.   Om je van deelname te verzekeren zijn twee acties noodzakelijk:

  • U maakt per persoon een bedrag van € 15,- over naar bankrekening NL18INGB0002470577 ten name van n. praagman o.v.v. “Dichter bij de Boerderij”
  • U stuurt vervolgens een “inschrijfmail” naar n.praagman@gmail.com zodat wij een mailadres hebben en u indien nodig eventuele bijzonderheden snel kunnen melden.

Zodra het bedrag en de gegevens ontvangen zijn, sturen wij via de mail een bevestiging van deelname en aantal personen. Enkele dagen voor 27 augustus ontvangt u dan per mail een toegangsbewijs, een plattegrond van de locaties, een tijdschema van het optreden van de dichters, in welke groep u bent ingedeeld en indien nodig verdere informatie. Let op als u met een aantal vrienden, kennissen en/of familieleden in eenzelfde groep wilt deelnemen, vermeld dat dan in de inschrijfmail. (zie boven) 

In afwachting van het aanmelden van (opnieuw) veel enthousiaste deelnemers,

Met vriendelijke groet,

Niek Praagman (Vockestaert) | Ria Heutink (CLD) | Jogchum Zijlstra (CLD/SCO) 

Terug naar nieuwsoverzicht