Logo

SKILLS-lab geopend

 

SCO Delft e.o. verrijkt Delft als techniekstad met een SKILLSlab voor al hun basisschoolleerlingen. Met het SKILLSlab sluiten we aan bij de plus op ICT en techniek die in Delft breed is terug te zien. ‘Als stichting voor primair onderwijs en voortgezet onderwijs willen we hierin onze bijdrage leveren en zien we absolute noodzaak in het opleiden van onze leerlingen op het gebied van ICT en techniek. De maatschappij heeft mensen nodig die praktisch zijn opgeleid en die kundig en wijs zijn op het gebied van technologie. Een leerling in Delft kan zo vanuit de basisschool met een doordachte technologie-lijn doorstromen naar SC Delfland waar ze ook veel aandacht hebben voor moderne technologie of naar T&T/technasium/GymTech op het CLD en zijn schoolloopbaan afronden op een praktische opleiding of de TU’, aldus Robert Lock, bestuurder. 

Met als doel leerkrachten en leerlingen te inspireren en kennis te laten maken met ICT en techniek, is deze inspirerende ruimte ontworpen. De ruimte nodigt uit tot onderzoeken en is centraal gelegen in basisschool het Mozaïek, locatie Voordijkshoorn. Alle SCO-basisschoolleerlingen, en dat zijn er bijna 2000, zullen minimaal één keer per jaar het SKILLSlab bezoeken als start of afsluiting van een lesmodule. De nadruk ligt niet alleen op de ruimte, maar juist ook op het lesprogramma dat doorloopt op de scholen. Zo wordt gezamenlijk vorm gegeven aan de onderwijsontwikkeling van ICT en techniek op alle zeven SCO-basisscholen. 

Elke module start met een KICK-off voor de leerkrachten van de groepen die de betreffende module gaan volgen. Maandag 6 februari werd op de KICK-off van de leerkrachten groep 1-2, het SKILLSlab officieel geopend. De I-coaches, die leiding geven aan deze onderwijsontwikkeling, presenteerden vol trots de opzet en inhoud van de module. Eén van de I-coaches, Anita van der Ven, vertelt: ‘Het enthousiasme dat loskomt bij onszelf en de leerkrachten is groot. We zien de verwondering bij de leerkrachten en ze staan te popelen om aan de slag te gaan met het programma en de materialen. Dit is precies wat we beogen.’

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht